afbeelding van logo creare relatietherapie

CREARE RELATIETHERAPIE

Je komt er samen niet meer uit en besluit hulp te zoeken. Jij en je partner verkeren in een tunnel die alsmaar donkerder en smaller wordt: de uitgangswegen naar een nieuwe horizon worden niet meer gezien. Vaak is er al tot in den treure gepraat en valt er gewoonweg niets meer te bepraten. Het lijkt alsof je er niet meer uitkomt, alsof er geen oplossing mogelijk is. Maar zolang er nog iets van liefde tussen jullie twee waarneembaar is, ligt er een oplossing in het verschiet. Echter, als de liefde op blijkt te zijn is het doorgaans beter te richten op afscheid nemen: afscheid op een waardige en respectvolle wijze.

De opgebouwde stress bevindt zich niet alleen in de geest (overspannenheid, angsten, depressie, etc.) maar ook in het lichaam (hoofdpijn, lage rugklachten, maagzweer, etc.) en deze twee kunnen samenkomen  in burn-out klachten. Dan is het tijd om het lichaam te laten ontspannen, zoals chronisch gespannen spieren, waardoor ook de geest weer kan ontspannen. Te denken valt aan ontspanningsoefeningen, mindfullness en lichaamswerk. Om vervolgens vanuit een meer ontspannen toestand naar jezelf en je partner te kijken.

Werkwijze

* Na aanmelding ontvang je een intakeformulier gevolgd door een kennismakingsafspraak van 60 minuten.
Kosten: € 55,00 individueel / € 75,00 twee personen
* Kort traject: twee sessies van elk 90 minuten
Kosten: € 375,00 individueel / € 437,50 twee personen
* Middellang traject: vijf sessie van elk 90 minuten
Kosten: € 937,50 individueel / € 1172,00 twee personen
* Lang traject: acht sessies van elk 90 minuten
Kosten: €  1500,00 individueel / € 1875,00 twee personen
*  Traject voor onbepaalde duur (minimaal 2 sessie, maximaal 15 sessies)
Kosten: € 125,00 per uur – individueel / € 156,25 per uur –  twee personen
* Intensive Traject: 3 0f 5 dagen ergens in ‘een hutje op de hei’
Kosten: in overleg nader te bepalen

Na de intake besluiten jullie of je door mij wilt worden begeleid en welk traject jullie voorkeur betreft. Ook ik zal laten weten of ik jullie kan begeleiden.  Ik ben daar zeer integer in. Mocht ik mezelf niet als de meest geschikte begeleider zien met betrekking tot de aard van jullie problematiek, dan zal ik – op grond van mijn ruime ervaring als psychotherapeut – advies geven over welke soort begeleiding ik voor jullie het meest geschikt acht.

De sessies worden gegeven door Pim Vree en kunnen gezamenlijk of individueel gevolgd worden.

Pim Vree (59) heeft sinds 1997 een succesvolle praktijk in Utrecht. Zijn werkwijze is enerzijds empathisch en respectvol te noemen en anderzijds doortastend,  indien nodig provocerend. Met zijn grote kennis van de menselijke geest doorziet hij vaal snel de patronen (en valkuilen) waar jij en je partner in verkeren. Pim is vader van drie kinderen en is in 2011 gelukkig gescheiden. De pijnlijke maar mooie scheiding bracht bevrijding bij hem en zijn toenmalige partner waardoor zijn kinderen er nauwelijks schade van hebben ondervonden. Zijn visie op het leven en relaties in het bijzonder: ‘de mens is een relationeel wezen, van elke relatie kun je genieten en vooral veel leren’.

Relatietherapie helpt je om van je oude patronen af te komen, relatiecoaching helpt je om  je nieuwe weg in te slaan en vorm te geven.

Specialisaties
Naast de meest voorkomende problematiek bij relatievraagstukken zijn wij gespecialiseerd in drie veel voorkomende ernstige problematieken te weten:

  1. Relaties en seksualiteit
  2. Pornoverslaving
  3. (V)echtscheiding

Problematiek waarbij seksualiteit een rol speelt vereist een deskundige aanpak. Overtuigingen rond dit onderwerp zijn vaak zo hardnekkig verankerd in de mens dat de gangbare gesprekstherapie niet volstaat. Dit geldt niet alleen voor de cliënt maar vaak ook helaas nog voor menig relatietherapeut. Bij CREARE hebben zowel Pim als Tamara intensief aan hun eigen conditioneringen rondom seksualiteit gewerkt. Daardoor zijn zij in staat om met een ongekleurde blik naar dit thema te kijken en onbevooroordeeld te werk kunnen gaan.