afbeelding van logo creare relatietherapie

Werkwijze van CREARE RELATIETHERAPIE

Onze werkwijze is respectvol. Je zult je welkom voelen en al snel de veiligheid voelen om alles wat jou bezig houdt te kunnen zeggen. We zullen alles benoemen wat we zien en ervaren bij jou als persoon en bij je partner. Wij zien dingen die je zelf vaak niet meer ziet of nooit gezien hebt. Dat is onze expertise en dat verschaft inzicht in jezelf en je relatie. Het kan bevestigend zijn en soms ook confronterend, maar door onze transparante en eerlijke manier van werken zal er versneld inzicht optreden.

Onze werkwijze is uniek omdat we naast gesprekstechnieken ook lichaamsgerichte technieken toepassen. Vaak is er al tot in den treuren gepraat en valt er gewoonweg niets meer te praten. Je verkeert in een tunnelvisie waar niet meer uit te komen is. Vaak is er sprake van jarenlang opgehoopte stress, zowel in het lichaam als in de geest. Dan is het tijd om het lichaam te laten ontspannen zoals chronisch gespannen spieren waardoor ook de geest weer kan ontspannen. Te denken valt aan ontspanningsoefeningen, mindfullness en lichaamswerk. Dan blijkt daarna vaak dat er toch nog wel te praten valt. En vaak op andere manieren, vanuit een ander perspectief.

Na de intake wordt door ons een voorstel gedaan voor een traject met de daarin te nemen stappen. In de praktijk komt dit meestal neer op zes sessies van 1,5 uur. Daarna volgt een evaluatie en reflectie op de voortgang van de relatie. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een 3 of 5 daagse retraite. Hierbij verblijf je intern in een bungalow (samen in één bungalow of apart in twee bungalows) en ontvang je 3 of 5 dagen intensieve relatietherapie.

De sessies worden gegeven door Pim en/of Tamara. Gezamenlijk of individueel. Je kunt daar zelf voor kiezen. Voor stellen adviseren we regelmatig een gezamenlijke sessie. Soms is het beter om eerst individuele sessies te volgen. Soms gaat na de afronding een van de partners door met individuele sessies om nog aan zichzelf verder te werken. Het traject ligt dus niet vast en is voor iedereen weer anders. Voor stellen waar een van de partners niet mee wil adviseren we om dan eerst alleen te komen. Na de intake beslis je of je door Tamara of Pim begeleid wil worden.

Pim (59) en Tamara (42) hebben beide de zesjarige opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut genoten en succesvol afgerond en hebben veel ervaring met het geven van relatietherapie. Zowel door deskundige gespreksvoering als door lichaamswerk kunnen diepe nieuwe inzichten komen en antwoorden op essentiële vragen.

Relatietherapie helpt je om van je oude patronen af te komen, relatiecoaching helpt je om  je nieuwe weg in te slaan en vorm te geven.

Specialisaties
Naast de meest voorkomende problematiek bij relatievraagstukken zijn wij gespecialiseerd in drie veel voorkomende ernstige problematieken te weten:

  1. Relaties en seksualiteit
  2. Pornoverslaving
  3. (V)echtscheiding

Problematiek waarbij seksualiteit een rol speelt vereist een deskundige aanpak. Overtuigingen rond dit onderwerp zijn vaak zo hardnekkig verankerd in de mens dat de gangbare gesprekstherapie niet volstaat. Dit geldt niet alleen voor de cliënt maar vaak ook helaas nog voor menig relatietherapeut. Bij CREARE hebben zowel Pim als Tamara intensief aan hun eigen conditioneringen rondom seksualiteit gewerkt. Daardoor zijn zij in staat om met een ongekleurde blik naar dit thema te kijken en onbevooroordeeld te werk kunnen gaan.