afbeelding van logo creare relatietherapie

Werkwijze van CREARE RELATIETHERAPIE

Allereerst zal je onze respectvolle werkwijze opvallen zonder dat we om de soms confronterende waarheid heendraaien. Je zult je welkom voelen en al snel de veiligheid voelen om alles wat jou bezig houdt te kunnen zeggen. We zullen je uiteraard nooit tegen je wil in dingen laten zeggen of doen die je zelf niet wilt. We zullen wel alles benoemen wat we zien en ervaren bij jou als persoon. Dat is onze expertise en dat verschaft inzicht in jezelf en je relatie. Het kan bevestigend zijn en ook confronterend, maar door deze transparante manier van werken zal er versneld inzicht optreden.

Onze werkwijze is uniek omdat we naast gesprekstechnieken ook lichaamsgerichte technieken toepassen. Vaak is er al tot in den treure gepraat en valt er gewoonweg niets meer te praten. Vaak is er sprake van opgehoopte stress, zowel in het lichaam als in de geest. Dan is het tijd om het lichaam te laten ontspannen zodat ook de geest mee kan ontspannen. Te denken valt aan ontspanningsoefeningen, mindfulness en lichaamswerk zoals ontwikkeld door Wilhelm Reich.

De sessies worden gegeven door Tamara en Pim. Gezamenlijk of individueel. Je kunt daar zelf voor kiezen. Voor stellen adviseren we regelmatig een gezamenlijke sessie. Soms is het beter om eerst individuele sessies te volgen. Soms gaat na de afronding een van de partners door met individuele sessies om nog aan zichzelf verder te werken. Het traject ligt dus niet vast en is voor iedereen weer anders. Voor stellen waar een van de partners niet mee wil adviseren we om dan eerst alleen te komen. Na de intake beslis je of je door Tamara of Pim begeleid wil worden.

Tamara en Pim zijn beide psychotherapeut (lichaamsgericht) en werken zowel met het lichaam als geest. Dat is inherent aan onze werkwijze. Concreet betekent dit dat we voelen praten net zo belangrijk vinden als praten. Zowel door goede gesprekken als door lichaamswerk kunnen diepe nieuwe inzichten komen en antwoorden op essentiële vragen.

Relatietherapie helpt je om van je oude weg af te komen, relatiecoaching helpt je om  je nieuwe weg in te slaan en vorm te geven.

Specialisaties
Naast de meest voorkomende problematiek bij relatievraagstukken zijn wij gespecialiseerd in drie veel voorkomende ernstige problematieken te weten:

  1. Relaties en seksualiteit
  2. Pornoverslaving
  3. (V)echtscheiding

Problematiek waarbij seksualiteit een rol speelt vereist een deskundige aanpak. Overtuigingen rond dit onderwerp zijn vaak zo hardnekkig verankerd in de mens dat de gangbare gesprekstherapie niet volstaat. Dit geldt niet alleen voor de cliënt maar vaak ook helaas nog voor menig relatietherapeut. Bij CREARE hebben zowel Pim als Tamara intensief aan hun eigen conditioneringen rondom seksualiteit gewerkt. Daardoor zijn zij in staat om met een ongekleurde blik naar dit thema te kijken en onbevooroordeeld te werk kunnen gaan.