afbeelding van logo creare relatietherapie

Visie en Missie

Visie
Twee mensen vallen niet zomaar op elkaar. Elke ontmoeting, elke relatie heeft een betekenis en draagt een doel in zich: dankzij en met de ander kun je volledig tot ontplooiing komen. Opdat je je gelukkig kunt voelen en gelukkig kunt ZIJN. Zodra er serieuze ergernissen komen is het niet de bedoeling om deze te ontvluchten – wat veel partners wel neigen te doen – maar om ze aan te gaan. Je van de ander veel leren om je eigen proces vorm te geven. Want een scheiding zal opluchting kunnen geven, maar de kans is groot dat je hetzelfde thema in een volgende relatie weer tegen zult komen.

Relatietherapie maakt je bewust en draagt ertoe bij dat je niet meer in steeds de zelfde valkuilen zult trappen.


Missie
Is relatietherapie bedoeld om problemen tussen twee mensen op te lossen zodat de relatie kan voortbestaan? Antwoord: ja.
Gekeken wordt of er in een veilige setting ruimte bestaat voor beide partners om dichter bij elkaar te komen. Bestaat er vanuit beide de wil om weer meer open naar elkaar toe te worden?

Tijdens het traject ga je onderzoeken wat je van je partner kunt leren zodat je dit probleem niet meer tegenkomt, niet in deze noch in een nieuwe relatie.

Er is ook de mogelijkheid van relatiecoaching. Hiervoor kun je kiezen wanneer je relatie geen (grote) problemen geeft maar wilt onderzoeken wat er nog meer mogelijk is tussen jullie tweeën. Onderzoeken of de invulling en kwaliteit van je relatie naar een nog hoger level getild kan worden. Het verschil tussen relatietherapie en relatiecoaching is dat je bij de eerste op zoek gaat naar oorzaken en oplossingen die hun oorsprong in het verleden hebben liggen en bij de tweede ga je op zoek naar nieuwe verdiepende mogelijkheden die in de toekomst verborgen liggen.