Seks is een woord dat allang niet meer de betekenis heeft die het zou moeten hebben. Wanneer het woordje seks valt dan denken veel mensen aan

neuken, beffen, pijpen of nog erger, aan klaarkomen, of nòg erger: aan dat het vies is.

Het woordje seks is verbasterd en totaal uitgekleed tot een slechts een fysieke actie, een fysieke actie gericht op … ja op wat eigenlijk?

Als ik het woordje seks gebruik dan doel ik op de authentieke betekenis van het woord:

Seks is de meeest intieme verbinding die twee mensen kunnen ervaren. Is bij een platonische relatie slechts de geest betrokken, bij seks zijn zowel lichaam èn geest betrokken. ‘Meest intiem’ betekent tegelijkertijd ‘meest kwetsbaar’.  Het laten zien van je innerlijke gedachte- en gevoelswereld aan de ander is kwetsbaar. Het laten zien van je lichaam nog kwetsbaarder. En om beide te laten zien aan elkaar en te delen met elkaar is de hoogste vorm van kwetsbaarheid en daarmee ook van intimiteit of met een ander woord: de ultieme vorm van verbinding.

Verbinding is een veel gebruikte term dezer dagen. Het wordt vooral op gemeenschapsniveau gebruikt: verbinding met je naasten, met je familie, met je buren, met de samenleving … de inclusieve samenleving. Dat is natuurlijk een prachtig doel maar de praktijk laat zien hoe moeilijk dit al is voor slechts twee mensen, twee geliefden, laat staan voor een hele gemeenschap. De angst voor kwetsbaarheid kan bij geliefden juist – na de verliefdheidsfase – verwijdering brengen, vaak een gestaag proces wat op een gegeven moment onomkeerbaar lijkt.

Werkelijke verbinding kan bereikt worden als twee mensen bereid zijn zichzelf stap voor stap helemaal te laten zien aan elkaar. Seksualiteit speelt daarbij een belangrijke rol. Maar omdat vrijwel niemand verteld is hoe dat werkt en zelfs met misvormde beeldvorming is opgegroeid (denk aan het beeld van de vrouw als lustobject, porno, klaarkomen als prestatie, etc.) moddert iedereen maar een beetje aan.

Werkelijk verbinding, eenmaal bereikt, is voor altijd. De mythe dat seksualiteit bij het ouder worden afneemt en dat de passie tussen twee mensen als een soort natuurwet altijd afneemt in de loop der jaren is grote onzin maar wel het gevolg van het nooit bereikt hebben van de verbinding.

Ben jij werkelijk op zoek naar verbinding met je partner? Laat ons je dan daarbij helpen. Wij hebben, na een lange innerlijke zoektocht, het niveau van werkelijke verbinding bereikt. Wanneer je serieus op zoek wilt gaan naar werkelijke seksuele liefdevolle verbinding – hartverbinding –  dan willen we jou en eventueel je partner graag op je pad begeleiden en helpen om deze hoogste vorm van intimiteit te gaan ervaren en je eigen te maken. Dat willen we graag aan je doorgeven.